BREEAM-NL Very Good dankzij WKO en sedum dak

Door onder meer gebruik te maken van een warmte-koudeopslag, lichtmanagement door gebruik van bewegingssensoren, warmtereflecterende beglazing en een sedum dak is nieuwe Europese hoofdkantoor van Avery Dennison beloond met BREEAM-NL Very Good Nieuwbouw.

Dit innovatieve, duurzame gebouw in het Zuid-Hollandse Oegstgeest is ontworpen door Architectenbureau Paul de Ruiter, wiens directeur expert bij Duurzaam Gebouwd is. OVG Real Estate heeft het nieuwe pand, met customer experience center en diverse onderzoeks- en ontwikkelingslaboratoria, ontwikkeld.

Samenwerking en interactie

Bij het nieuwe hoofdkantoor staat het R&D Center. Door deze R&D-activiteiten samen te voegen met zijn marketing-, sales- en serviceteams wil Avery Dennison zijn klanten nog beter van dienst zijn. De flexibele en multifunctionele werkvloeren zijn visueel en ruimtelijk met elkaar verbonden, wat samenwerking en interactie tussen de werknemers stimuleert. Het atrium fungeert als het hart van het gebouw, voor zowel de medewerkers als de bezoekers.

Dit nieuwe hoofdkantoor van het bedrijf in labels, verpakkingsmaterialen en -oplossingen staat in het Leiden Bio Science Park. Naast Architectenbureau Paul de Ruiter hebben Deerns, aannemer JP van Eesteren, installatiebedrijf Roodenburg en Terberg systeemintegratie aan dit project meegewerkt. FGH Bank heeft gezorgd voor de financiering. DGMR vervulde de expertrol voor het BREEAM-traject en verzorgde de bouwfysica en brandveiligheidsadvisering.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door EDGE Technologies

Meer nieuws uit Oegstgeest, Zuid-Holland