Bekroning meest duurzame distributiecentrum

Dok Vast, het duurzaamste distributiecentrum van Nederland, kreeg onlangs het vijf sterren BREEAM-NL Nieuwbouw Oplevercertificaat voor de oplevering. Men behaalde een indrukwekkende score van 91,17 en werd bekroond met een ‘Outstanding’-certificering.

Het certificaat werd overhandigd door Annemarie van Doorn, directeur Dutch Green Building Council, aan Jos Klanderman en Edwin Clout, respectievelijk Managing Director en Projectmanager van Dok Vast. Tevens aanwezig waren de Tilburgse wethouder Berend de Vries en een delegatie van bouwbedrijf Heembouw.

Perfecte ambassadeur
Van Doorn noemt Dok Vast een perfecte ambassadeur van de gemeente Tilburg. “Een bijzonder knappe prestatie, zeker ook gezien de ambitieuze deadline. Dok Vast is een voorbeeld voor de markt.” Klanderman, vanzelfsprekend enthousiast over de waardering voor dit project, vermeldt de succesvolle samenwerking met partners Heembouw en Habeon Architecten.

Recordtijd
De samenwerking leidde tot de scores 87,13 procent voor het ontwerp en 91,17 procent voor de oplevering. “En omdat onze klant aan een uitdagende deadline gebonden was, werd dit ook nog eens in een recordtijd van 22 weken gerealiseerd.”

Eerder schreven we over de duurzame ambities van het distributiecentrum, in een verslag over Duurzaam Gebouwd Op Locatie: Logistiek Vastgoed. De praktijkcase van Dok Vast werd hier gepresenteerd. Een korte opsomming van de maatregelen: LED-verlichting voorzien van aanwezigheidsdetectie, VAV-systeem met inductie-units en een hoge Rc-waarde in wanden, vloeren en dak.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Tilburg, Noord-Brabant