Tenderprocedure voor RAI Hotel gestart

Het startsein voor de tenderprocedure van het nieuw te ontwikkelen RAI Hotel werd onlangs gegeven. De start van de bouw van het ‘on-site’ vier sterren hotel is gepland voor medio 2016.

De gemeente Amsterdam, Dienst Zuidas en Amsterdam RAI zijn op zoek naar een partij – of combinatie van partijen – die een plan voor de realisatie van een hotel ontwikkelt, alsmede de financiering en (hotel)exploitatie daarvan voor haar rekening neemt. Op de PROVADA werd de tender gestart, door Klaas de Boer, Directeur Dienst Zuidas van de gemeente Amsterdam en Hans Bakker, Algemeen Directeur van Amsterdam RAI.

Vier inschrijvers

De partijen zoeken naar een uitdagend en realiseerbaar plan, waarbij het hotel past in de directe omgeving van de RAI en tevens een waardevolle toevoeging voor de stad Amsterdam vormt. De tender bestaat uit een openbare voorselectie en wordt gevolgd door een niet-openbare definitieve selectie. De voorselectie heeft tot doel maximaal vier inschrijvers te selecteren. Deze vier partijen worden uitgenodigd om een voorstel uit te werken voor de definitieve selectie. Meer informatie over de tender is te vinden op www.zuidas.nl.

Het vier sterren hotel van tenminste 650 kamers moet het huidige RAI-complex verrijken en inspelen op de behoefte aan een ‘headquarter’ hotel. Hier verblijven naast de organisatie de belangrijkste exposanten, sprekers en bezoekers van het evenement.

Toekomstvisie RAI

In dit rapport hebben Amsterdam RAI en de Dienst Zuidas van de Gemeente Amsterdam in 2011 gezamenlijk bepaald dat Amsterdam RAI op de huidige locatie gevestigd blijft en zich richt op een duurzame ontwikkeling. Zo zal, naast het RAI Hotel, het Amsterdam RAI Convention Centre in de nabije toekomst uitbreiden met het Amtrium en een extra parkeergarage voor 1.000 auto’s.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Amsterdam, Noord-Holland