Brazilië en Nederland spelen in futuristisch stadion

Vanavond start het wereldkampioenschap voetbal in Brazilië. Het gastland en Kroatië trappen om 22.00 uur Nederlandse tijd af in de Arena Corinthians, het nieuwe voetbalstadion in São Paulo.

In hier futuristische stadion, eveneens de nieuwe thuishaven van de Braziliaanse voetbalclub Corinthians, heeft Osram voor de ledverlichting en de ledschermen gezorgd.

250 HID-armaturen van Osram verlichten het veld in combinatie met HQI-TS-hogedrukmetaaldampen. Deze speelveldverlichting – met 5.000 lux bijna 2x zo groot als de modernste stadions ter wereld –  maakt beelden in HD-kwaliteit mogelijk. De hoog efficiënte technologieën maken het mogelijk om minder afzonderlijke lichtpunten te gebruiken dan met conventionele verlichtingstechnologie. Dit zorgt voor minder energiekosten en minder uitgaven voor installatie en onderhoud.

Ledschermen

Binnen de arena heeft het bedrijf 4 hoge resolutie ledschermen van 30 x 7,5 meter geplaatst, waarop de score, slowmotionreplays en interviews worden weergegeven. Het ledpaneel op de buitengevel met een formaat van 170 x 20 meteris het grootste ledscherm ter wereld. Hierop kunnen beelden, scores en video’s worden afgespeeld.

Behalve Brazilië speelt ook Nederland in dit stadion: op 23 juni werkt Oranje het duel tegen Chili af.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door OSRAM Benelux B.V.