Unieke overeenkomst voor resultaatgericht vastgoedonderhoud

Een samenwerkingsovereenkomst regelt op welke wijze het kwaliteitsniveau van de complexen gedurende een periode van 25 jaar wordt zeker gesteld binnen de overeengekomen financiële randvoorwaarden. Dit is uniek binnen de zorgsector.

De overeenkomst werd gesloten tussen Zorgpartners Midden-Holland en consortium Servicepartners voor resultaatgericht vastgoedonderhoud, op 5 juni jongstleden. Het draait om drie wooncomplexen in Gouda, namelijk de complexen Gouwestein/Gouwestaete/Binnenhof, De Hanepraij en Savelberg. Betrokken vanuit het consortium Servicepartners zijn Bouwbedrijf De Vries en Verburg BV, Unica Bodegraven BV en Schilderwerken Van de Velde BV.

Voordelen resultaatgericht onderhoud

Er zijn verschillende voordelen te noemen in het kader van deze aanpak met resultaatzekerheid. Zo is er resultaatzekerheid voor een overeengekomen budget. Technische en financiële risico’s voor het zekerstellen van het resultaat zijn bij de ontwerpende en uitvoerende ketenpartijen neergelegd.

Onafhankelijk onderzoek zoomt in op het verschil tussen traditioneel aanbesteden en resultaatgericht vastgoedonderhoud. Hieruit blijkt dat onderhoud gemiddeld zo’n 20 procent goedkoper kan, gedurende een exploitatieperiode van 25 jaar met gelijkblijvende kwaliteit. Daarnaast dalen indirecte kosten met zo’n 50 procent en hoeft door resultaatgerichte samenwerking niet opnieuw aanbesteed te worden.

Foto door M. Droog, op de foto van links naar rechts: Gert van de Velde (Schilderwerk en Van de Velde), Marco Dekker (Bouwbedrijf De Vries en Verburg), Humphrey Versloo (Zorgpartners Midden-Holland) en PatrickBrunn (Unica Bodegraven BV)

Lees meer artikelen over wonen, zorg en welzijn op www.zorgsaamwonen.nl 

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door De Vries en Verburg