Certificatietraject Bouwplantoetsing

SKW Certificatie gaat aan de slag met een certificatieonderzoek voor het KOMO-managementsysteemcertificaat Gecertificeerde Bouwplantoetsing (BRL 5019) en het KOMO-managementsysteemcertificaat Gecertificeerd Toezicht op de Bouw (BRL 5006).

Hiervoor heeft adviesbureau Invent SKW Certificatie opdracht gegeven. Met beide KOMO-certificaten kan Invent, na het geven van uitgebreide bouwfysische- en installatietechnische adviezen, ook de bouwbesluittoets en het toezicht op de bouw uitvoeren. Het doel van het bedrijf is om met een goede toetsing en controle de kwaliteit van bouwwerken bij de oplevering te garanderen.

Complete bouwbesluittoetsing

“Beide zaken passen goed in het verlengde van onze werkzaamheden”, vindt Invent-directeur Joop Eising. “Door een samenwerking met 2 bureaus voor constructies en brand kunnen wij de klant een complete bouwbesluittoetsing aanbieden.”

Na het positief doorlopen van de procedures en de onderzoeken kan het certificaat worden uitgereikt. Zolang dit traject nog niet is afgerond, mogen beide bedrijven geen mededelingen doen over de voortgang van Invents toelatingsonderzoek. SKW Certificatie is een onderdeel van SKG-IKOB Certificatie.

Foto: Joop Eising van Invent (links) en Willem Englebert van SKW Certificatie.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door SKG-IKOB Certificatie