Enquête om kringlopen te sluiten

Om duurzaam (her)gebruik te stimuleren, werkt het Rijk samen met andere overheden, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties aan het programma ‘Van Afval Naar Grondstof’. Hierbij nodigt Rijkswaterstaat gemeentes, provincies en waterschappen uit een enquête in te vullen.

Het gezamenlijke doel is om meer duurzame producten op de markt te brengen, bewuster te consumeren en beter te recyclen. Zo vindt het Rijk dat op lokaal en regionaal niveau nog veel winst te behalen is door regionale en lokale kringlopen te sluiten. Dit kan bijvoorbeeld door na de sloop van gebouwen vrijgekomen materialen te gebruiken bij nieuwbouw. In de praktijk is dit echter nog geen vanzelfsprekendheid.

Om de vraag vanuit de lokale overheden en het aanbod vanuit het Rijk op elkaar te laten aansluiten, voert Rijkswaterstaat in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu een enquête uit. De vragen zijn gericht op de mogelijkheden en de rol als overheid bij het sluiten van kringlopen. Het is de bedoeling dat gemeentes, provincies en waterschappen deze vragenlijst invullen. Dit is mogelijk tot 11 juli 2014.

Deel dit artikel

permalink