Vijf nominaties Daylight Awards

De jury van Stichting Living Daylights heeft Rotterdam Centraal Station (foto), Onderwijspaviljoen Erasmus MC, Erasmus Paviljoen, Het Nieuwe Rijksmuseum en Turnzaal Nieuw Welgelegen genomineerd voor de Daylight Award 2014 in de categorie Utiliteitsbouw.

In het totaal waren 80 projecten ingezonden. Bij de keuze voor deze nominatielijst heeft de jury gekeken naar de relatie tussen de functie van de projecten en de ingezette daglichtmiddelen. Daarnaast is beoordeeld in welke mate de daglichtaspecten binnen de gebouwen bepalend zijn en of daarin een optimum is bereikt in verhouding tot de architectuur en het gebruik van kunstlicht.

Eervolle vermeldingen

In de categorie Woningbouw zijn 19 projecten ingezonden. De juryleden achten deze inzendingen echter niet innovatief genoeg voor een Daylight Award. Wel ontvangen enkele projecten een eervolle vermelding. De uitreiking hiervan vindt op 22 september plaats, tijdens het congres Licht 2014 in het World Forum Congresgebouw te Den Haag.

Stichting Living Daylights promoot een optimale toepassing van daglicht in de gebouwde omgeving. De Daylight Award is een tweejaarlijkse kwaliteitsprijs voor utiliteits- en woningbouwprojecten in Nederland waarin een optimum bereikt is tussen daglichttoetreding, de toepassing van kunstlicht en het overige gebouwontwerp.

Deel dit artikel

permalink