Concrete Cones wint Concrete Design Competition

Het ontwerp ‘Concrete Cones’ van Tim Jongerius, TU Delft, heeft de Concrete Design Competition gewonnen. De zesde editie van de tweejaarlijkse internationale prijsvraag voor studenten van ontwerpopleidingen vond plaats op locatie TU Eindhoven. Gastheer was de leerstoel Architectural Design and Engineering (ADE).

Deze editie kreeg de vakjury een recordaantal inzendingen te zien, namelijk 208 deelnames en 364 A1-panelen. De jury, onder leiding van Rein Jansma van Zwarts & Jansma Architecten, koos de inzending die het beste aansloot bij het thema Elegance: exploring intelligent solutions.

De winnaars werden bekendgemaakt op 12 juni jongstleden, waarbij iedere inzending een prijs van €1.000 ontving en een kosteloze 7-daagse masterclass in Dublin eind augustus. Het evenement werd georganiseerd door Cement&BetonCentrum, in samenwerking met bureaubakker.

Op Plaza Vertigo (faculteit Bouwkunde) zijn alle inzendingen (364 A1-panelen!) nog de hele maand juni te bewonderen.De zesde Concrete Design Competition (2013-2014) is mede mogelijk gemaakt door ondersteuning van Weber Beamix en De Bonth van Hulten.

Juryrapport
Geïnteresseerden kunnen het juryrapport van de zesde editie van de Concrete Design Competition bekijken. Het fotoverslag van het evenement is terug te vinden op de Facebook-pagina van Cement&BetonCentrum.

Foto: bureaubakker – Oliver Hidalgo

 

 

Deel dit artikel

permalink