Uitbreiding Bouw & Hout Convenant

Met de ondertekening door Kegro Deuren, Bribus Keukens en PontMeyer zijn inmiddels 19 Nederlandse bedrijven aangesloten bij het Bouw & Hout Convenant.

De deelnemers van dit initiatief van FSC Nederland stellen zichzelf als doel uitsluitend duurzaam hout toe te passen in bouwprojecten. De bedrijven nemen concrete stappen en spreken elkaar aan op hun ambitie, waarmee ze bewust een stap verder gaan dan de Europese Houtverordening die de import van illegaal hout moet tegengaan.

“Een deuren- en een keukenproducent zijn een welkome aanvulling”, vindt FSC Nederland-directeur Liesbeth Gort. “Uit de 0-meting bleek dat bij deze productgroepen nog de meeste uitdagingen liggen. Met deze stap neemt de inzichtelijkheid van FSC-producten flink toe. Daarnaast is de deelname van een grote houtleverancier met een landelijke dekking een prachtige aanvulling op het convenant.”

Gecertificeerd hout

Het Bouw & Hout Convenant maakt voor het eerst inzichtelijk hoeveel gecertificeerd hout de deelnemende bouwbedrijven inkopen en verwerken, waardoor een transparante samenwerking is ontstaan tussen houtleveranciers en houtafnemers.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door FSC Nederland