Duurzaam Gebouwd-partner strijdt mee in Eco Drivers League

In samenwerking met Duurzaam Gebouwd presenteren Climate Neutral Group en Prodrive Learning de ‘The Dutch Eco Drivers League’, een nieuwe rijstijlcompetitie in Nederland. Bij de deelnemende bedrijven wordt het besparingspotentieel in kaart gebracht. 

De Groot & Visser, partner van Duurzaam Gebouwd en bekendstaand als een van de grootste gevelbouwers van Nederland, doet met haar gehele wagenpark mee aan The Dutch Eco Drivers League. Daarmee bevinden ze zich in goed gezelschap van toonaangevende bedrijven als Shell, Arval en Gispen. Op 1 oktober 2014 start de 9 maanden durende rijstijlcompetitie waarin organisaties strijden om de titel 'Het groenste wagenpark van Nederland'.

'Duurzaam en leuk'

De voordelen voor deelnemers zijn duidelijk: organisaties besparen geld, reduceren COen klimmen hoger op de CO2-prestatieladder. Voor Arjan de Groot, financieel directeur van De Groot & Visser, zijn er twee specifieke redenen om deel te nemen. “De Groot & Visser zet zich actief in voor werkplezier bij onze medewerkers, voor gezamenlijke verantwoordelijkheid bij het bouwproces en voor het verduurzamen van gebouwen. De Eco Drivers League past perfect in dat plaatje, het is zowel leuk voor onze medewerkers als duurzaam. Wij doen mee!”

Aanmelden

Wietse Walinga, directeur van Duurzaam Gebouwd en ambassadeur van The Dutch Eco Drivers League: “Zeker in de bouwsector is duurzaamheid steeds belangrijker als USP, vooral in aanbestedingen zie je de eis terugkomen. Meedoen is dus een slimme keuze. Niet alleen bespaart een bedrijf geld, ook zorgt het voor minder CO2-uitstoot.” In een eerder gepubliceerd artikel op Duurzaam Gebouwd kwamen we al tot de conclusie dat er geen duurzame bouw mogelijk is zonder dat we ook het vervoer van de bouw verduurzamen. Geïnteresseerden die de strijd willen aangaan vinden informatie over deelname op de website van The Eco Drivers League.  

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door De Groot & Visser bv