'Einde van Actieagenda Bouw, maar resultaten blijven'

“De actieagenda Bouw als instituut verdwijnt, maar dat was ook de bedoeling”, zegt voorzitter Joop van Oosten. Hij vertelt dit tijdens een bijeenkomst waarbij de Actieagenda Bouw officieel eindigt te bestaan.

Ook al houdt eindigt de actieagenda als instituut, de resultaten blijven. “Wij hebben met elkaar zeventien acties op het bord gezet, van groots en meeslepend tot kleinschalig en praktisch, maar altijd werkbaar”, vertelt Van Oosten.

Cencobouw
De coördinatie van de acties en het verwerken van de ideeën in de praktijk ligt nu bij Cencobouw, onder andere bestaande uit verschillende contentpartners van Duurzaam Gebouwd: Bouwend Nederland, NLingenieurs en Uneto-VNI. Het werk gaat verder: zo worden initiatieven van het actieteam Professionalisering Opdrachtgeverschap voortgezet door het Opdrachtgeversforum en de leerstoel Publiek Opdrachtgeverschap van de TU Delft.

Geïnteresseerden kunnen de voortgang van de actieteams komend jaar bijhouden via de officiële website van de Actieagenda Bouw.

Foto bovenaan, door René van den Burg: Maxime Verhagen neemt namens Cencobouw het stokje over van het Kernteam van de Actieagenda Bouw.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Bouwend Nederland