'Eindhoven: roadmap naar energieneutraal in 2045'

De visie en roadmap naar een Energieneutraal Eindhoven in 2045 is woensdag 2 juli jongstleden gepresenteerd. Het initiatief voor de roadmap komt van de gemeente Eindhoven en Woonbedrijf.

Wethouder van de gemeente Eindhoven Mary-Ann Schreurs over de visie op Eindhoven naar energieneutraal: “Al jaren wordt door partners, onder andere door gemeente en woningcorporaties, gewerkt aan energiebesparing en duurzame energieopwekking. Deze roadmap helpt ons allen om de weg naar de toekomst te bepalen, zodat we zoveel mogelijk mensen kunnen prikkelen om deze weg samen met ons te bewandelen.”

Ze nodigt samen met Marc Eggermont, algemeen directeur Woonbedrijf, de partners in de stad uit om samen te werken en een bijdrage te leveren. Eggermont: “Een duurzame toekomst in een energieneutraal Eindhoven staat of valt met de inzet van de hele stad. De gemeente, alle bedrijven en instellingen en vooral alle inwoners van de stad.”

Bijdrage

Volgens Eggermont gaat de roadmap vooral over hoe partijen zelf een bijdrage kunnen leveren aan het bereiken van een energieneutraal Eindhoven in 2045. “Het gaat verder dan energiebesparing. Het is de transitie naar een samenleving van verbonden en verantwoordelijke burgers. Dat overstijgt de traditionele sectoren van de verzorgingsstaat.”

Duurzaamheid en Eindhoven

Ook in het coalitieakkoord “Expeditie Eindhoven – Iedereen mee” neemt energie en duurzaamheid een belangrijke plek in. Samen met onder anderen inwoners, kennisinstellingen en bedrijven wordt er hard gewerkt aan een duurzaam Eindhoven. Benieuwd naar de verschillende ontwikkelingen, projecten en het laatste nieuws? Kijk dan op www.eindhoven.nl/duurzaamheid.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Eindhoven, Noord-Brabant