Renovatiemethode maakt oudere panden energieneutraal

Een renovatiemethode stoomt oudere panden zoals portiek- en galerijwoningen klaar voor energieneutraliteit. “Verduurzaming binnen drie dagen met minimale overlast voor bewoners”, vertelt Pascale Linck van Energy 2020.

De methode genaamd Renolution is een samenwerkingsverband van zestien gerenommeerde partijen die dit samen in de markt zetten. "Klanten profiteren van de expertise en ervaring van al deze partijen en communiceren met één partij. Dit heeft soepele communicatie en samenwerking als gevolg."Bij de realisatie van de energieneutrale woningen maakt de methode gebruik van speciale dak- en gevelelementen in de gewenste afwerking van de opdrachtgever. “Deze worden eenvoudig bevestigd door middel van een sterk, licht stalen frame. Wij leveren gevels en daken inclusief kozijnen, hang- en sluitwerk, PV-systeem en een geïntegreerd ventilatiesysteem met warmteterugwinning, compleet voorgefabriceerd in eigen fabriek", verduidelijkt Linck.

"Door het inpakken van de woningen realiseren we een vermindering van de vraag aan ruimteverwarming met ruim 90%. Dit percentage wordt al gerealiseerd door enkel te isoleren. Combineert de klant onze daken/gevels met het ventilatiesysteem en PV-systemen, dan zijn de resultaten beduidend hoger. Vooraf berekenen wij de te realiseren besparing voor bewoners en corporaties, zodat dit in een financieringsmodel meegenomen kan worden. Bewoners hoeven overigens hun woning niet te verlaten tijdens de renovatie, waardoor corporaties geen herhuisvestingskosten maken."

Lichtgewicht en eigen smaak
Het onderscheidend vermogen van Renolution op de prefab-markt is tweeledig. Enerzijds het lichte gewicht van de constructie, waardoor verbreding en verzwaren van de fundering niet nodig is. Anderzijds de afwerking van de gevel, waarvan de hoogwaardig geïsoleerde elementen naar smaak zijn aan te passen.

Ontzorgen vliegt Renolution aan door “gewoon de renovatie uit handen te nemen”, door een grondige inventarisatie. “We maken een 3D-scan van de gebouwen om deze  gegevens in kaart te brengen, waarna we ze in een BIM-model zetten. Om de renovatie tot een succes te maken ‘bewaakt’ de integraal bouwmanager van Renolution de realisatie van het project van A tot Z, van inventarisatie met bewoners en corporaties tot en met de nazorg met betrekking tot bewaking van de beloofde prestaties”, aldus Linck. Verder wordt een verzekerde garantie verstrekt.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Energy 2020