Eerste aanvragen STEP-regeling

De eerste aanvragen voor de Stimuleringsregeling energieprestatie huursector (STEP) zijn ingediend. De regeling startte 1 juli jongstleden en krijgt interesse van woningcorporaties en overige verhuurders van sociale woningen.

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland komt met een stand van zaken op 7 juli 2014. Tot dat moment hebben 84 woningcorporaties en overige verhuurders voor 15.913 woningen subsidie aangevraagd. “In totaal is in deze eerste week € 39.432.300,- euro aan subsidie aangevraagd”, schrijft RVO.nl.

Beoordeling aanvragen

De ingediende aanvragen moeten nog worden beoordeeld. Wanneer aan de voorwaarden van de STEP-regeling wordt voldaan, dan wordt subsidie verleend.

Stand van zaken

Een gedetailleerd overzicht van de stand van zaken is te vinden op de pagina 'Stand van zaken subsidie STEP op RVO.nl. Op elke 8e van de maand wordt dit overzicht bijgewerkt.

Eerder bracht Meindert Smallenbroek de STEP-regeling onder de aandacht tijdens Duurzaam Gebouwd Op Locatie: Renovatie. In het eerder gepubliceerde verslag is te lezen op welke manieren de overheid de komende jaren verduurzaming ondersteunt en aanjaagt.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl)