Leerlingen in gesprek met beslissers

Basisschoolleerlingen van drie Gelders Basisscholen gaan tijdens het openingscongres van de Dutch Green Building Week in gesprek met bestuurders van Arnhem en Nijmegen. Discussieleider is Laurentien van Oranje, directeur van de Missing Chapter Foundation. De discussie luidt de verduurzaming van alle Gelderse basisscholen in vanaf 1 januari 2015.

Middels het lesprogramma BREEAM-NL Junior onderzochten de leerlingen hoe duurzaam hun school is. Bij de beoordeling wordt onder andere veiligheid, hygiëne, energie, gebouw en groen betrokken.

Perspectieven verbinden

Laurentien van Oranje: “Dit initiatief is een manier om verschillende perspectieven met elkaar te verbinden. Kinderen denken verbindend en vanuit hun eigen leefomgeving, waaronder het schoolgebouw. Vanuit deze gedachte is het niet meer dan logisch om met kinderen in gesprek te gaan over de verduurzaming van schoolgebouwen. We kunnen samen met de kinderen echt verandering tot stand brengen binnen de basisscholen.”

Wereld te winnen

De Dutch Green Building Council is blij met de inzet van Missing Chapter Foundation. DGBC-directeur Annemarie van Doorn: “We willen ons de komende jaren inzetten voor de gezondheid van gebouwen. Met name voor scholen is op dit gebied nog een wereld te winnen. De impuls van de Missing Chapter Foundation is daarom meer dan welkom. Met het middel BREEAM-NL Junior hopen we alle scholen in Gelderland te stimuleren om aan de slag te gaan met verduurzaming.”

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Dutch Green Building Council