Duurzame gebiedsontwikkeling in Overveen

Het Marinehospitaalterrein in Overveen wordt duurzaam herontwikkeld naar een groen woongebied met 60 tot 90 woningen. De koop- en realisatieovereenkomst hiervoor is getekend door de gemeente Bloemendaal en gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM.

Aan de basis van de gebiedsontwikkeling staat het co-creatiemodel I AM YOU. Dit model stelt conceptuele kracht, innovatie en intensieve samenwerking met belanghebbenden centraal.

Stedenbouwkundige visie: in samenwerking

Vanuit deze uitgangspunten is de stedenbouwkundige visie vormgegeven in samenwerking met omwonenden. Belangstellingen kregen middels crowdsourcing de gelegenheid om woonwensen te koppelen aan de gebiedskwaliteiten. De enquêtes en gesprekken hebben een duidelijk beeld opgeleverd over de gewenste architectuur, woningtypen, woningtypen en plattegronden.

Ontwerp-bestemmingsplan

De gebiedsontwikkeling gaat een volgende fase in met het ondertekenen van de overeenkomst: het voorleggen van het ontwerp-bestemmingsplan en het beeldkwaliteitplan aan de klankbordgroep. Deze klankbordgroep voorziet dit vervolgens van advies. De schetsontwerpen zijn gemaakt door de inventarisatie van woonwensen en worden in overleg met de belangstellenden verder uitgewerkt.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Bloemendaal, Noord-Holland