'Benut het energiebesparingspotentieel'

Door een intensivering van het beleid bij gemeenten kan energiebesparing van bedrijven worden bevorderd. Dat staat in een brief van Staatssecretaris Wilma Mansveld en VNG-voorzitter Annemarie Jorritsma aan de colleges van Burgemeester en Wethouders en gemeenteraden.

“Bij veel bedrijven blijft nog energiebesparingspotentieel onbenut. Dat is mogelijk ook bij bedrijven in uw gemeenten zo. Wij vinden het belangrijk dat ook dit potentieel benut gaat worden en doen een beroep op u om daaraan bij te dragen. Daarom is het voor het ministerie van Infrastructuur en Milieu een beleidsprioriteit en voor VNG een belangrijk thema in het VNG Ondersteuningsprogramma Energie, dat gemeenten wil ondersteunen in hun bijdrage aan de ambities uit het Energieakkoord.”

Maatregelen

Naast deze oproep worden enkele maatregelen voor gemeenten geconcretiseerd. Zo wordt het aanbod aan opleidingen en tools vernieuwd en is er nu eenmalig extra geld beschikbaar voor opstartcapaciteit bij gemeenten en/of uitvoeringsdiensten. Ook wordt per 1 januari 2015 een expertisecentrum op dit gebied voor bedrijven, bevoegd gezag en vastgoed opgezet.

De volledige brief is online in te zien. Hierin leest u ook over de regionale bijeenkomsten die nog voor de zomer van 2014 worden georganiseerd.     

Deel dit artikel

permalink