Whitepapers behandelen praktijkcases ESCo’s

Vanaf nu is het mogelijk om drie whitepapers te downloaden over de kansen van ESCo’s. De whitepapers, beschikbaar gesteld door RVO.nl, zoomen onder andere in op praktijkcases met experttips.

De eerste whitepaper ‘ESCo voor wederzijds voordeel en gratis energiebesparing’, behandelt vijf cases. Lezers krijgen inzicht in de werking, mogelijkheden en beperkingen van ESCo’s, waarbij de verschillende varianten worden beschreven en geïllustreerd aan de hand van praktijkvoorbeelden. Met zeven experttips wordt duidelijk of een ESCo in uw situatie aantrekkelijk is.

Energiebesparing organiseren met ESCo’s’ bevat visies van experts en elf praktijkvoorbeelden rondom dit thema. Deskundigen beschrijven de positionering en de kansen van ESCo’s in Nederland. In het tweede deel behandelt de paper praktijkvoorbeelden, wel elf. Lezers kunnen de voorbeelden uit de praktijk en de informatie vanuit de deskundigen aan de eigen businesscase koppelen.

Maatschappelijk vastgoed
Ten slotte is er een whitepaper over ‘Verduurzamen van maatschappelijk vastgoed met ESCo’s’. Hierin worden onder andere Albert Hulshoff, AHB Consultancy en Eloi Burdorf, DWA en Servicepunt Duurzame Energie geïnterviewd. Belangrijke vragen in de whitepaper waren:  ‘Welke voorwaarden spelen een rol voor succesvolle verduurzaming van gemeentelijk vastgoed en wat zijn de voor- en nadelen van verschillende opties om gemeentelijk vastgoed te verduurzamen.’

Whitepapers
De whitepapers zijn gratis beschikbaar. Wij vragen u om uw naam, organisatie en e-mail adres in te vullen.  

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl)