Jaarlijks 3.000 nieuwe zonnepanelen

Op het dak van een woongebouw van Woonbron in Dordrecht heeft Eneco 118 zonnepanelen geplaatst. Dit vormt een onderdeel van de overeenkomst tussen beide bedrijven om komende jaren jaarlijks 3.000 zonnepanelen op woningen van deze woningcorporatie te plaatsen. 

Het gaat hierbij om individuele panelen op eengezinswoningen en collectieve systemen op woongebouwen. Een belangrijk voordeel van deze samenwerking is dat de huidige en toekomstige bewoners in een comfortabele, duurzame woning kunnen wonen. Daarnaast is het goed voor het milieu.

Deze overeenkomst ziet er als volgt uit: Woonbron investeert in de zonnepanelen en Eneco regelt de plaatsing. Daarnaast garandeert het energiebedrijf gedurende 20 jaar een goede werking en opbrengst. De 300.000 panelen leveren jaarlijks een vermogen van ongeveer 740.000 kWh., goed voor het stroomverbruik van zo’n 250 huishoudens.

Foto: Bram Poeth (directeur Eneco Zakelijk, links) en Bert Wijbenga (voorzitter Raad van Bestuur Woonbron) op locatie aan de Willem Dreeshof in Dordrecht. Rechts is een deel van de 118 zonnepanelen te zien, die hier op het dak van het woongebouw zijn geplaatst.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Eneco

Meer nieuws uit Dordrecht, Zuid-Holland