Onderzoek naar hoogrenderende zonnecellen

AkzoNobel is een samenwerking aangegaan met het Solar Energy Research Institute of Singapore (SERIS) voor onderzoek naar goedkopere productie voor hoogrenderende zonnecellen met silicium wafers.

Het onderdeel High Purity Metalorganics (HPMO) van het chemieconcern is een belangrijke leverancier van elektronische materialen voor de halfgeleider- en zonne-energieindustrie. Samen met SERIS, van de National University of Singapore, onderzoekt AkzoNobel hoe in te spelen op de behoefte binnen de fotovoltaïsche sector om lagere kosten van efficiëntere zonnecellen te realiseren.

Hernieuwbare bronnen

“Gezien de hoeveelheid energie die nodig is om onze steden en samenlevingen van stroom te voorzien, is een verdere ontwikkeling van hernieuwbare bronnen tegen betaalbare kosten de drijvende kracht achter onze innovatieactiviteiten en het Planet Possible-duurzaamheidsbeleid”, aldus Werner Fuhrman van AkzoNobel.

Deze samenwerking komt mede door de groeiende verwachting dat de fotovoltaïsche sector zal kiezen voor hoogrenderende zonnecelsystemen op basis van silicium wafers. HPMO-producten van AkzoNobel worden toegepast in een brede reeks van industriële en consumentenproducten, waaronder lasers, zonnecellen, leds en mobiele telefoons.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door AkzoNobel