Woningcorporatie koploper bij asbestvrij maken vastgoed

Woningcorporaties lopen voorop bij het asbestvrij maken van hun vastgoed. Deze groep springt eruit als het gaat om specifiek beleid, inzicht in vastgoed en communicatie met betrokkenen. Dit blijkt uit de Nationale Asbest Enquête 2014.

Verder blijkt uit het onderzoek, ingevuld door vijf groepen betrokkenen, dat structurele voorlichting van medewerkers en onderhoudspartijen achter blijft. Daarnaast is de manier waarop gemeentelijke milieuhandhavers toezicht houden op de asbestketen nauwelijks is veranderd de afgelopen jaren. Tegelijkertijd zijn opdrachtgevers in de keten zijn nauwelijks bezig met de nieuwe grenswaarden voor asbest.

Drie jaar data

Het onderzoek, uitgevoerd door Blauw Research in opdracht van Search, is gratis beschikbaar. Uit het onderzoek: “Drie jaar data kunnen we dit jaar met elkaar vergelijken. Over de jaren heen, maar ook tussen de verschillende groepen. Hierdoor krijgen we voor het eerst een goed beeld van trends en ontwikkelingen in de markt. Waar zitten de knelpunten en de oplossingen?”

Via de website van Kennisplatform Asbest is de enquête te downloaden.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Search