WKO-installaties verhuisd

Om een duurzame vastgoedexploitatie te bevorderen heeft Bouwinvest het beheer van zijn totale portfolio van warmte-koudeopslag (WKO-)installaties over gedragen aan technisch dienstverlener Cofely.

Bouwinvest vindt dat WKO-installaties onderdeel uitmaken van het vastgoed. Het gaat om 5 WKO-installaties voor het WTC The Hague, 3 locaties in het Eenhoorngebied in Amsterdam met woningen, kantoren en een hotel en in Zwolle een winkelcentrum met woningen.

Duurzaam exploiteren

“WKO-installaties passen bij onze doelstelling om gebouwen duurzaam te exploiteren”, vertelt Bas Jochims, hoofd asset management kantoren bij Bouwinvest. “Veel beleggers worstelen met de vraag of een WKO-installatie een onderdeel is van het vastgoed. Wij zien deze installaties als integraal onderdeel van de exploitatie van het vastgoed.”

Cofely verwacht dat de prestaties van de installaties door deze verhuizing aanzienlijk verbeteren en neemt ook de exploitatierisico’s over van Bouwinvest over.

Betere energieprestaties

Deze overname is de eerste stap die Bouwinvest samen met Cofely zet naar duurzamere exploitatie. Beide partijen zijn van plan om ook de energieprestaties binnen deze gebouwen te verbeteren. De twee bedrijven hebben een overeenkomst getekend voor 10 jaar.

Deel dit artikel

permalink