'Accent op duurzaamheid in vernieuwde strategie'

“Wij kijken terug op een goed eerste halfjaar van 2014, met het werkpakket dat op schema ligt en solide financiële resultaten. In onze nieuwe strategie is de focus op duurzaamheid stevig verankerd”, zegt Maarten Blacquière, CFO en waarnemend voorzitter Raad van Bestuur van Enexis.

Uit de kerncijfers van het eerste halfjaar van 2014 blijkt dat Enexis meer investeert in netten en minder nieuwe aansluitingen kreeg dan verwacht. Verder dragen de toegenomen productiviteit en kostenbeheersing bij aan winstgroei.

Energiebesparingsinitiatieven

De focus op duurzaamheid wordt beter zichtbaar, volgens Blacquière. Deze is al uitgewerkt in succesvolle initiatieven rondom energiebesparing zoals Buurkracht en Van Zon Krijg je Energie. Buurkracht beoogt bewoners van wijken met kennis en praktische hulp te ondersteunen bij energiebesparing. Inmiddels zijn 29 wijken bij het programma betrokken. De drie andere pijlers in het beleid: “Betrouwbaarheid, betaalbaarheid en klantgerichtheid”, zegt Blacquiére.

Vernieuwd strategisch plan

Aandeelhouders van Enexis gingen op 10 april 2014 akkoord met een vernieuwd strategisch plan van Enexis waarin een duidelijk accent gelegd is op duurzaamheid, in lijn met de afspraken in het Energieakkoord.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Enpuls