Studie onthult USP’s van Nederlands PV sector

De USP’s van de Nederlandse Zon PV Sector zijn samenwerking, hightech oplossingen en ontwerp. Dat blijkt uit een studie van Atrivé en Energy Indeed.

De studie biedt, naast de USP-inventarisatie, een overzicht van de samenwerkingsverbanden en voorbeelden van daarin opererende bedrijven. Het eindrapport wordt ingezet als basismateriaal voor een nog te ontwikkelen brochure. Deze kan worden gebruikt door ambassades in het buitenland, op internationale beurzen en tijdens internationale conferenties over het onderwerp zonne-energie.

USP’s
De eerste USP is samenwerking. Nederland heeft een sterke positie in de productie en levering van productieapparatuur voor de PV-industrie. De nauwe banden met onderzoeksrelaties zijn hier een belangrijke reden voor. Allianties als ECN-Temptress, ECN-Eurotron en Solliance tonen dit aan.

Als tweede USP worden high-tech oplossingen genoemd. Bijvoorbeeld innovatieve producten, baanbrekende demonstratieprojecten en technologisch vernuft.

De derde en laatste USP is ontwerp. De internationaal sterke positie van Nederland vertaalt zich voor de PV sector in het ontwerp van gebouwen, bouwelementen, infrastructuurelementen en consumentenproducten met geïntegreerde PV-oplossingen.

Topsector Energie
Een van de thema’s binnen de Topsector Energie is zonne-energie. Het versterken van de economische positie van de Nederlandse PV sector in het buitenland is een doel binnen dit thema. De focus ligt op landen als Brazilië, Rusland, India en China.

Deel dit artikel

permalink