Officiële opening van Prêt-a-Loger bij TU Delft

Prêt-à-Loger, winnaar van de eerste prijs voor Duurzaamheid tijdens de Solar Decathlon, wordt op 25 augustus aanstaande geopend op de campus van de TU Delft door minister Stef Blok. Tussen 12.00 en 16.00 staat het huis open voor bezichtiging.

Het studententeam van TU Delft gaf met Prêt-a-Loger een antwoord op het vraagstuk bestaande bouw in Nederland (en Europa). Bijzonder is het aanbrengen van een tweede huid, waarmee het huis helemaal op zonne-energie kan draaien. In Nederland zijn er 1,4 miljoen rijtjeshuizen die op deze wijze duurzaam kunnen worden getransformeerd.

Trefpunt partners
Volgens TU Delft wordt het huis een trefpunt van partners van Prêt-a-Loger en van partijen die willen samenwerking aan de verduurzaming van bestaande bouw. Verder gebruiken wetenschappers de locatie voor de verbetering van het binnenmilieu in woningen en voor de verdere ontwikkeling van bijvoorbeeld consumentenproducten, gebouwinstallaties en zonnecellen.

Groen dorp
Dit is tevens het eerste gebouw dat wordt gebouwd in ‘The Green Village’ van de TU Delft. Partners uit publieke en private sector werken samen aan de ontwikkeling en integratie van duurzame technologieën. Naast een onderzoeks- en testfaciliteit komt er in dit groene dorp een modern winkelconcept en duurzame horeca.

Opening
Duurzaam Gebouwd doet verslag van de officiële opening van Prêt-a-Loger. Tussen 12.00 en 16.00 is het mogelijk om het huis te bekijken.  

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door TU Delft

Meer nieuws uit Delft, Zuid-Holland