Subsidiemogelijkheden in 2014 voor zonne-energie projecten

Binnen de Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE+) is nog drie miljard euro beschikbaar om projecten te ondersteunen. Zonne-energieprojecten maken tot 18 december 2014 nog een grote kans op subsidie.

De kans op subsidie wordt in 2015 door RVO.nl lager geschat. De regeling gaat namelijk nieuwe categorieën krijgen. Jorn ten Have, adviseur bij RVO: “Voor bedrijven die zonne-energieprojecten willen realiseren is het slim om nu hun kansen te grijpen. RVO.nl behandelt de aanvragen op volgorde van binnenkomst.”

Succes
Het succes van de SDE+ regeling wordt duidelijk aan de hand van de claims in 2013: de zonne-energiesector vroeg toen 121 miljoen euro aan, goed voor 133 MW aan zonnestroom. Ten Have vertelt dat organisaties bij een aanvraag goed moet letten op de haalbaarheid van het project.

Beoordeling aanvragen
Daarnaast is de hoogte van het aangevraagde bedrag bepalend: “Als er op een dag meer aanvragen binnenkomen dan er budget beschikbaar is, rangschikken we de aanvragen op volgorde van basisbedragen. De aanvraag met het laagste basisbedrag beoordelen we als eerste."

Meer informatie over de stimuleringsregeling en de fasering is te vinden op de officiële website van RVO.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl)