Supply Chain Award voor best practices ketensamenwerking

De eerste editie van de Nyenrode Supply Chain Award wordt uitgereikt aan een team van ketenpartners, voor uitzonderlijke prestaties op het gebied van ketensamenwerking in de bouw. Het toneel voor de uitreiking is het jaarlijkse Duurzaam Gebouwd Congres, ditmaal op donderdag 13 november 2014 in het MECC te Maastricht.

Bouwpartijen hebben hoge verwachtingen als het gaat om ketensamenwerking, maar de concrete implementaties van het gedachtegoed blijven nog achter. Veel organisaties weten niet goed wat een dergelijke integrale samenwerking kan opleveren en hoe ketensamenwerking in de praktijk geïmplementeerd kan worden. Initiatiefnemers Nyenrode Business Universiteit, Platform Ketensamenwerking Zuid en Duurzaam Gebouwd willen met deze prijs succesvolle voorbeelden in de schijnwerpers zetten en zo de complete bouwkolom inspireren om met deze samenwerkingsvorm aan de slag te gaan.

Vakjury

De jury onder leiding van prof. dr. Jack van der Veen, hoogleraar op de EVO leerstoel Supply Chain Management bij Nyenrode, beoordeelt de teams. Deze teams bestaan uit partnerships van minimaal drie, maar idealiter meer autonome organisaties die samen een keten vormen, elkaar als strategische partners in bouwprojecten zien en vanuit deze samenwerking aantoonbaar tot betere prestaties op het gebied van tijd, geld, kwaliteit en duurzaamheid zijn gekomen op het gebied van nieuwbouw, transformatie en/of renovatie & groot onderhoud.  In ieder team zit in ieder geval een opdrachtgever en een opdrachtnemer. Daarnaast geldt als voorwaarde dat er minimaal één succesvol bouwproject in ketensamenwerking is gerealiseerd.

Meer informatie

Meer informatie over de jury, de criteria en het aanmelden voor de Nyenrode Supply Chain Award kunt u vinden op www.supplychainaward.nl.

Deel dit artikel

permalink