Circulair bouwen praktisch toegepast

Met een stand en het verzorgen van een expertsessie is Mitsubishi Electric/Alklima prominent aanwezig op het congres Green Buildings 2014. De centrale vraag van deze 6e editie: wat betekent de circulaire economie voor organisaties en gebouwen?

De kern van de circulaire economie is maximaal hergebruik van producten en grondstoffen. Op die manier blijft de  waarde, die er is. Biologisch gebeurt dat al op grote schaal en de technische kringloop is groeiende. Dit principe is ook toepasbaar op vastgoedgerelateerde systemen, installaties en producten: minimaal gebruik van fossiele brandstoffen en het maximaliseren van de levensduur van alle middelen is de start van circulaire gebouwen. 

99% hergebruik

Mitsubishi Electric werkt door innovatie aan de praktische toepassing van circulair bouwen. Zo ontwerpt dit bedrijf zijn producten en onderdelen zodanig om ze na afloop van hun eerste functie opnieuw op kwalitatief hoog niveau in te zetten en te laten presteren. Uitgangspunt daarbij is dat apparatuur die het einde van haar levensduur bereikt, in een gesloten kringloop komt. Mitsubishi Electric heeft een speciale technologie ontwikkeld, waarmee verschillende soorten plastic uit deze producten kunnen worden gescheiden, teruggewonnen en gebruikt bij de vervaardiging van nieuwe producten. Het gerecyclede materiaal kent een hergebruik van minimaal 99%. Hiermee is het eerste grootschalige recyclingsysteem voor plastic in Japan gerealiseerd. 

Eco Changes-milieuverklaring

Deze vorm van waardecreatie sluit naadloos aan bij de filosofie van Mitsubishi Electric. Leidraad hierbij is de eigen milieuverklaring Eco Changes, die zijn ambities en inspanningen beschrijft om samen met zijn klanten wereldwijd verbeteringen te realiseren voor het milieu. Deze Eco Changes zijn een verregaande uitwerking van het bedrijfsmotto ‘Changes for the Better’, dat het streven van Mitsibishi Electric naar een voortdurende optimalisering weerspiegelt. 

Alklima zorgt sinds 1994 voor de import en de distributie van Mitsubishi Electric Living Environment Systems. Levering vindt uitsluitend plaats via installatiebedrijven, die STEK- en F-gassen gecertificeerd zijn.

Green Buildings 2014

Green Buildings 2014 wordt op 30 oktober a.s. gehouden in De St@art in Apeldoorn. Tijdens dit jaarlijkse congres komen de beslissers en beïnvloeders van de bouw bijeen. Deskundige sprekers als Herman Wijffels, Derk Loorbach en Bas Lansdorp delen tijdens dit evenement hun kennis en inspiratie op het gebied van circulaire gebouwen. Building Holland, platform voor het Nieuwe Bouwen, en Corporate Facility Partners tekenen voor de organisatie. Meer informatie over Green Buildings 2014 is te vinden op www.buildingholland.nl

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Alklima Klimaatapparatuur

Meer nieuws uit Apeldoorn, Gelderland