Halfjaar langer laag btw-tarief op renovaties

Het lage btw-tarief op verbouwingen en renovaties wordt met een halfjaar verlengd, tot juli 2015. Dat hebben het kabinet en bevriende oppositie afgesproken tijdens het overleg over de begroting van volgend jaar.

Dit werd afgelopen woensdag 27 augustus duidelijk tijdens Nieuwsuur. Het is de 2e keer dat de periode wordt verlengd.

Bouwend Nederland-voorzitter Maxime Verhagen is erg blij met de maatregel. “Het is heel goed dat het kabinet de bouw dit zetje in de rug geeft, hierdoor blijven veel banen behouden.” Volgens hem is de strijd echter nog niet gestreden. “De perspectieven zijn weliswaar goed, maar het komende jaar zal voor veel bedrijven nog echt moeilijk zijn. Verlengen was en is dus echt nodig. Het is voor particulieren en andere opdrachtgevers aantrekkelijk om juist nu de verbouwing of renovatie te laten uitvoeren.”

Energiebesparende maatregelen

Volgens Uneto-VNI trekt deze maatregel veel woningbezitters en woningcorporaties over de streep om energiebesparende maatregelen te nemen, zoals zonnepanelen of een energiezuinige cv-ketel. De ondernemersorganisatie voor de installatiebranche verwacht dankzij de lage btw vooral investeringen in de badkamerrenovatie. Daarnaast draagt de btw volgens Uneto-VNI bij aan woningverbeteringen, die ouderen in staat stellen om langer zelfstandig te blijven wonen.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Bouwend Nederland