Nieuwe rondes

Vanaf 15 september vervangt Honeywell zijn volledige Round-thermostatenportfolio. De vertrouwde werking blijft, maar er zijn vernieuwde functionaliteiten aan toegevoegd en het design is verfijnd. Daarnaast wordt het portfolio begin oktober uitgebreid met 2 connected Round-thermostatenb, dat gebruikers via een app op hun smartphone of tablet controle biedt over hun verwarming.

In ruim 5 miljoen huishoudens in Nederland hangt nog een oude, gouden verwarmingsronde uit de jaren ’50 of een digitale versie van begin deze eeuw aan de muur, vertelt Bob Heil, Country Sales Leader Honeywell ECC. “Consumenten vervangen deze ronde meestal alleen bij de aanschaf van een nieuwe ketel. Daarnaast kregen we van woningcoörporaties en installateurs te horen dat bewoners geen zin hebben om de muur opnieuw te schilderen als er een nieuwe thermostaat wordt geplaatst.

Met deze wetenschap in het achterhoofd heeft Honeywell ervoor gekozen de montageplaat hetzelfde te houden. Ook de vorm en kleur blijven hetzelfde: rond en wit. “We hebben in het verleden wel eens een vierkante versie op de markt gebracht, maar Nederlanders zijn gewend aan de ronde vormgeving voor het bedienen van de thermostaat.”

Universele toepasbaarheid

Volgens Heil zijn de kernkwaliteiten van de bekende Round behouden in het nieuwe portfolio. “Deze kamerthermostaat hangt al tientallen jaren in miljoenen Nederlandse huiskamers en zowel consumenten als installateurs werken er graag mee. Daarom beschikken ook de nieuwe Rounds over een eenvoudige bediening en installatie, zijn ze onderhoudsvrij en beschikken ze over een universele toepasbaarheid.”

Als voornaamste nieuwe optie heeft Honeywell in alle haar nieuwe Round-portfolio rekening gehouden met connectiviteit. “Ook wij zien natuurlijk het belang van internet in en weten dat consumenten steeds vaker zoeken naar gemak.” Daarnaast is het mogelijk de nieuwe thermostaten te voorzien van een minimum- en maximumtemperatuur en zorgt de nieuwe Optimal Comfort-functie voor 5°C extra stralingswarmte. "Dit is goed toepasbaar bij convectoren of oude radiatoren. Daarnaast vinden ouderen dit erg prettig", weet Heil.

Instelbaar op afstand

De lancering van de Total Connect Comfort-app volgt medio oktober, samen met 2 nieuwe connected-thermostaten: de Round Connected Wireless On/Off en de Round Connected Modulation. Beide nieuwe thermostaten stellen de gebruiker in staat de verwarming via de genoemde app op afstand in te stellen en te bedienen: niet alleen thuis, maar ook op vakantie of op het werk.

De app is verkrijgbaar voor iOS- en Android-smartphones en -tablets en dragen bij aan een bewuster energieverbruik. “Het is bijvoorbeeld mogelijk een 7-daags programma in te stellen en de Eco-modus te activeren, zodat de gebruiker de woning enkel verwarmt op het moment dat hij thuis is.”

De app werkt dankzij een internetgateway, die ook werkt op de nieuwe draadloze Round Wireless On/Off en de Round Wireless Modulation.

Hulp

Daarnaast heeft Honeywell speciaal voor installateurs een aansluittabel gemaakt, die hen helpt bij het maken van een juiste keuze. Deze aansluittabel is ook als app beschikbaar. Daarnaast beschikt deze app over Youtube-filmpjes, die installateurs helpt bij de installatie van de nieuwe thermostaten.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Honeywell Building Solutions