1e magazijn met LEED gold

Het nieuwe cross-dockingmagazijn van Forbo Flooring heeft de LEED gold-certificering ontvangen, als eerste magazijn in Nederland.

Dit magazijn beschikt onder meer over veel zonnepanelen, automatisch dimmende verlichting op de gangen, ledkantoorverlichting en een efficiënte HR-verwarmingsinstallatie. Daarnaast gebruiken de sanitaire ruimten nauwelijks water en besparen de geoptimaliseerde cross-dockingactiviteiten veel transportkilometers en CO2.

“De duurzame aspecten zijn voor ons als groene vloerenfabrikant enorm belangrijk”, zegt Jelle van der Zwaan, directeur Operations bij Forbo Flooring. “Het levert ook nog eens een betere service voor onze klanten op.” Volgens het USGBC (United States Green Building Council), dat deze certificering heeft ontwikkeld, is dit gebouw een ‘showcase example of sustainable design’.

Efficiënt en milieubewust 

Dit magazijn staat op het bedrijventerrein van Forbo Flooring in Assendelft. Cross-docking is een efficiënt en milieubewust logistiek proces, waarbij verschillende vloerbedekkingsproducten uit verschillende Forbo-vestigingen worden samengevoegd in 1 vrachtwagen voor vervoer naar de klant.

De officiële uitreiking van het certificaat vindt plaats op 24 september, als onderdeel van de Dutch Green Building Week. In het totaal ontvingen 10 bouwprojecten in Nederland een LEED gold- of platinum-certificering. Na de uitreiking verzorgt Forbo 2 lezingen. Voor meer informatie kunt u terecht op de DBGW-site.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Dutch Green Building Council