Duurzame rondleiding

Belangstellenden kunnen vrijdag 26 september van 9.30 uur tot 11.00 uur een kijkje nemen in Linnaeusborg, het duurzame onderwijsgebouw van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG).

De RUG en technisch dienstverlener Unica geven die dag een rondleiding om geïnteresseerden van dichtbij kennis te laten maken met de duurzame technologieën in dit pand.

De Linnaeusborg combineert  hoogstaande architectuur met hoge energie- en klimaateisen. Zo zorgt een sedumdak en een relatief klein aantal ramen voor de isolatie. Daarnaast zorgt een nauwkeurig regelende klimaatinstallatie, die gekoppeld is aan een WKO-bodemenergiesysteem, ervoor dat het klimaat wordt geconditioneerd. Tijdens de rondleiding wordt ook ingegaan op het ESCO-concept, waarmee Unica de warmte- en koudelevering heeft geregeld. 

Dutch Green Building Week

Deze rondleiding staat in kader van de Dutch Green Building Week, die plaatsvindt van 22 tot en met 26 september. Deze week heeft dit jaar het thema ‘Green Results’. Geïnteresseerden in deze rondleiding dienen zich aan te melden, via Unica.nl/DGBW.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Dutch Green Building Council

Meer nieuws uit Groningen, Groningen