Nominaties MVO Nederland Award

Energiedistributeur Alliander is een van de genomineerde bedrijven voor de MVO Nederland Award.

“Dit bedrijf loopt voorop op het gebied van de circulaire en de inclusieve economie”, legt jurylid Bert van Boggelen uit. “Niet alleen de planet is belangrijk in zijn beleid, maar ook de people.”

Wind- en zonne-energie

Volgens Peter Molengraaf, voorzitter van de Raad van Bestuur van Alliander, moet het energienet klaar zijn voor de vele veranderingen op energiegebied. “De fossiele brandstoffen raken op en andere energiebronnen – zoals wind- en zonne-energie – worden steeds belangrijker. Mensen gaan steeds meer in elektrische auto’s rijden. Ons werk vraagt dat we ver vooruitkijken naar hoe we in de toekomst gaan wonen, werken en reizen. Deze nominatie betekent een erkenning voor onze strategie.”

Behalve Alliander zijn ook Marqt, Interface, DSM Nederland, Van Houtum, Unilever en de Vegetarische Slager genomineerd.  MVO Nederland reikt deze eenmalige prijs uit vanwege haar 10-jarige jubileum.

MVO-beleid

In totaal krijgen 10 bedrijven een nominatie, waarvan één wildcard door het publiek. Als voorwaarden heeft MVO gesteld dat het bedrijf Nederlands is of een vestiging in Nederland heeft, het transparant communiceert over zijn MVO-beleid en –activiteiten en het zijn stakeholders actief betrekt bij dit beleid en deze activiteiten. Kijk voor meer informatie op de site van MVO Nederland.

Deel dit artikel

permalink