Finaleplaats voor Nederlandse bedrijven

Morgen 11 september staan de Nederlandse beginnende bedrijven Bluerise en One Nights Tent in de finale van de Postcode Lottery Green Challenge. Deze finale vindt plaats in de Gashouder op de Westergasfabriek in Amsterdam.

Bluerise ontwikkelt een technologie om energie op te wekken uit warmteverschillen in zeewater. Hiermee zijn tropische eilanden en kustgebieden in staat om volledig zelfvoorzienend te zijn in hun energieconsumptie. Daarnaast kunnen ze tot 90% besparen op het energieverbruik van koelsystemen. One Nights Tent is de producent van recyclebare tenten voor festivals. Deze twee bedrijven nemen het op tegen drie andere finalisten: Bio-bean uit het Verenigd Koninkrijk, Turbosail uit Frankrijk en Fargreen uit Vietnam.

Minder broeikasgassen

De Nationale Postcode Loterij organiseert voor het achtste jaar op rij de Postcode Loterij Green Challenge. Deze internationale wedstrijd is bedoeld voor nieuwe producten of diensten die de uitstoot van broeikasgassen verminderen. De winnaar krijgt € 500.000 om zijn groene ondernemersplan te realiseren, de nummer twee ontvangt € 200.000. In de jury zitten onder meer industrieel ontwerper Marcel Wanders en ex-solozeilster Ellen MacArthur, die zich met haar eigen stichting inzet voor circulaire economie.

Foto: Het idee achter Bluerise

Deel dit artikel

permalink