BIM Ready als kant-en-klare oplossing

Het BIM Ready-initiatief van Wilo moet een kant-en-klare oplossing bieden aan onder andere installateurs, adviseurs en groothandels die met BIM modelleren. Met een speciale button binnen Autodesk Revit krijgen gebruikers direct toegang tot BIM-content van de pompenfabrikant.

Het initiatief is volgens Wilo een logisch vervolg op de BIM-activiteiten van de organisatie. Vanaf dit najaar stelt de organisatie BIM-content gratis en onafhankelijk van de toegepaste tekenapplicatie beschikbaar.

Deze content is via een Content Library Access Button (Revit Plugin) voor alle Autodesk Revit-gebruikers te vinden, door middel van een speciale button. Ook nieuwe, duurzame pompenseries van de fabrikant zijn hierdoor te vinden.

Oplossing
Volgens Wilo is de kant-en-klare oplossing met name interessant voor bedrijven die actief in BIM modeleren. De uitgekozen pomp kan uit de BIM-content worden geselecteerd aan de hand van ETIM-parameters (Europees Technisch Informatie Model, classificatiemodel voor technische artikelen, red) en direct als Revit Family worden geplaatst in het BIM-model. In die Revit Families is nu ook ETIM-productinformatie gekoppeld. Dit alles modelleren naar de meest passend oplossing eenvoudiger.

Ondersteuning
De introductie van deze plugin en oplossing voor BIM maakt deel uit van een veelomvattende dienstverlening die de organisatie aanbiedt. Wilo Competence bevat naast BIM-support ook technische support, de Wilo Productcatalogus & Wilo-Select, Wilo Uitwisselservice & Tools, het trainingsconcept Wilo-Brain en de ondersteuning bij het realiseren van GBS pompkoppelingen.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Wilo Nederland B.V.