Green Deal Groene Daken ondertekend

Tijdens de Nationale Groendag, afgelopen woensdag 10 september, heeft staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken in Groningen de Green Deal Groene Daken ondertekend.

Namens initiator Leven op Daken tekende Erik Steegman deze Deal en namens branchevereniging Vebidak zette adjunct-directeur/hoofd technische zaken André van den Engel zijn krabbel onder het document.

Stimulans groene daken

Met deze Green Deal willen overheid en bedrijfsleven het toepassen van groene daken stimuleren. Er zijn tal van subsidiemogelijkheden en ze bieden volop kansen. Zo kunnen ze een bijdrage leveren aan het verminderen van de water(over)last in stedelijke gebieden. Ze ‘bufferen’ water en vertragen de afvloeiing naar de riolering.

Andere voordelen zijn de vergroting van de biodiversiteit, het optimaal benutten van de ruimte en een langere levensduur van de dakbedekking. Daarnaast is een groene omgeving positief voor het welzijn.

Betrokken partijen

De overige partijen die de Green Deal Groene Daken hebben ondertekend, zijn het ministerie van Infrastructuur en Milieu, de gemeente Almere, branchevereniging VHG, de bedrijven BTL Nederland, Mastum Daksystemen, Van der Tol Hoveniers, BDA/Kiwa en ZinCo Benelux.

Deel dit artikel

permalink