Historisch pand verduurzaamd

Na de grootschalige herontwikkeling heeft C&A vorige week de deuren opnieuw geopend van haar herontwikkelde vestiging in Zaandam. 

Redevco heeft ervoor gezorgd dat het gedateerde pand van 2.600 m2 uit de jaren ’60 vernieuwd is naar een volledig duurzaam pand, dat qua architectuur perfect past in de omgeving. “Samen met huurder C&A zijn we aan de slag gegaan om dit pand eerst volledig te strippen en vanaf casco weer op te bouwen”, vertelt Clemens Brenninkmeijer, managing director Redevco Nederland.

Volgens hem past deze herontwikkeling in de filosofie van deze vastgoedinvesteerder. “Onze activiteiten moeten een goede balans kennen tussen financieel-economische duurzaamheid, milieuvriendelijkheid en sociale impact.”

BREEAM

Het gesloten betonnen pand is binnen een halfjaar getransformeerd tot een energiezuinig karakteristiek gebouw, dat uitstekend past binnen het nieuwe stedenbouwkundige plan van de gemeente Zaandam. Dit plan wordt gekenmerkt door architectuur, gebaseerd op de Zaanse historie. “Ons doel is om in Zaandam minimaal het BREEAM-certificaat ‘Vey Good te behalen”, vertelt Brenninkmeijer, “door te ontwerpen voor energiezuinigheid en ecologische elementen toe te passen. Denk hierbij aan het gebruik van gierzwaluwpannen en het plaatsen van een insectenhotel op het dak.” Afgelopen mei ontving deze C&A Zaandam-vestiging het BREEAM-NL In-Use Certificaat.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Zaanstad, Noord-Holland