Nieuwe editie Duurzaam Gebouwd Magazine uit

“Alles ging eigenlijk altijd over geld. Uiteindelijk is dat geen houdbare situatie”, zegt Annemarie van Doorn in de nieuwe uitgave van Duurzaam Gebouwd Magazine.

Ze doelt daarbij op haar uitspraak ('We zijn vergeten waar we het voor doen.') bij haar aanstelling als directeur van het Dutch Green Building Council. “Uiteindelijk moet wat we doen wel nog steeds geld opleveren. Maar het is wel op een andere manier kijken. Ik denk dat wij dat ook kunnen stimuleren vanuit het werk dat we hier bij de DGBC doen om andere partijen bij elkaar te brengen.”

Europa’s duurzaamste

Daarnaast besteedt Duurzaam Gebouwd Magazine aandacht aan het The Edge, dat het hoogst haalbare BREAAM-NL certificaat heeft ontvangen: Outstanding. Hiermee geldt dit kantoorgebouw aan de Amsterdamse Zuidas als een van de meest duurzame gebouwen van Europa. Door de speciale vorm met een geknikte schuine kant bleek dit technisch gezien een uitdagende constructie te zijn. The Edge is het hoofdkantoor van advieskantoor Deloitte en het advocaten- en notarissenkantoor AKD.

Verder staat bij een van de rondetafelgesprekken maatschappelijk vastgoed centraal. Hierin komen Hans Korbee (RVO), John Mak van W/E Adviseurs, Johan Carlier van de gemeente Amersfoort, Woud Jansen (Brink Management & Advies) en Jancor de Boer (SRO) aan het woord. “Door de vragen die overheden stellen wordt de markt getriggerd om kwaliteit te leveren”, aldus Mak.

Duurzaam Gebouwd Connect

Uiteraard besteedt Duurzaam Gebouwd Magazine ook ruim aandacht aan de nieuwe focus van Duurzaam Gebouwd, met daarbij de oprichting van Duurzaam Gebouwd Connect die de top 250 organisaties uit de gehele integrale bouwkolom met elkaar verbindt.

Online te lezen

Dit zijn slechts enkele verhalen, die aan bod komen in Duurzaam Gebouwd Magazine #27. Deze nieuwste editie kunt u ook online lezen, via DuurzaamGebouwd.nl/duurzaam-gebouwd-magazine.

Deel dit artikel

permalink