Betere resultaten door samenwerking

Op 13 november 2014 wordt de zesde editie van het Duurzaam Gebouwd Congres gehouden in het MECC te Maastricht. Het centrale thema is ‘Samen duurzaam renoveren en transformeren’ en het programma vol gerenommeerde sprekers is bekend.

Dagvoorzitter Inge Diepman geeft het startschot voor de opening van het congres, waarna Erik Koppe, gedeputeerde Provincie Limburg en Hans de Jonge, hoogleraar TU Delft, de uitdagingen voor de bouw- en vastgoedsector schetsen. Koppe vertelt onder andere hoe hij als gedeputeerde de markt wil uitdagen, terwijl De Jonge onder andere oplossingsrichtlijnen ter aandacht brengt.  

Samenwerken
Samenwerken is een belangrijk onderdeel van het congresthema. Tijdens het rondetafelgesprek ‘Samen werken aan Het Nieuwe Bouwen’ gaan Maxime Verhagen, voorzitter Bouwend Nederland, Claudia Reiner, vice-voorzitter Uneto-VNI, Bert Melles, directeur ABC Nova en Bert Keijts, voorzitter Raad van Bestuur Portaal de discussie aan op het gebied van integrale samenwerking.

Een praktijkvoorbeeld van de meest succesvolle (keten)samenwerking wordt vervolgens bekroond met de Supply Chain Award, een initiatief van Platform Ketensamenwerking Zuid, Nyenrode Business Universiteit en Duurzaam Gebouwd. De juryvoorzitter is hoogleraar Jack van der Veen.

Op weg
Deelnemers vinden inspiratie in circa twintig workshops over uiteenlopende onderwerpen als circulaire economie, duurzame energie, transformatie en verlichting. Alle workshops zijn erop gericht om concrete handvaten te bieden, op weg naar een duurzame businesscase. Na de workshops volgt de uitreiking van De Gouden Kikker Award 2014, door juryvoorzitter Thomas Rau, directeur Architecten RAU. Rau verzorgt tevens een keynote.

Na een keynote van Norbert Bruns, Plastics Recyclers Europe, over de kansen van recycling, is het tijd voor de afsluitende presentatie. Niel Slob en Saman Mohammadi, promovendi van TU Delft, sluiten het congres en vertellen over succesvolle circulaire business modellen.

Ferdinand Wieman, Manager Marketing & Events bij Duurzaam Gebouwd: “De opbouw van het congresprogramma is zorgvuldig samengesteld, op basis van het thema. Het programma start met de uitdaging en de oplossingsrichtingen. Samenwerken is daarbij een belangrijke randvoorwaarde. Tijdens de daaropvolgende sessies worden succesvolle praktijkcursussen gepresenteerd en gewaardeerd. Als afsluiter hebben we twee bevlogen promovendi die de kop en staart van de keten verbinden."

Inschrijven
Schrijf u in voor het Duurzaam Gebouwd Congres op 13 november aanstaande, via deze link

Deel dit artikel

permalink