Prijs voor scriptie ‘Akoestiek in de gezondheidszorg’

Met haar bachelorscriptie ‘Akoestiek in de gezondheidszorg’ heeft Bouwkunde-student Hester Thoen de Hogeschool Rotterdam Bachelor Award gewonnen.

Uit haar afstudeeronderzoek, uitgevoerd bij Deerns, blijkt dat de omgeving een grote invloed heeft op het herstel van patiënten in ziekenhuizen. Een van die invloeden is het geluid: hinderlijk geluid beïnvloedt het herstel negatief. “Nog nooit is de beleving van geluid gekoppeld aan cijfers. Uit gesprekken met patiënten ben ik erachter gekomen welke geluiden hinderlijk zijn en welke cijfers daarbij horen.”

Nieuwe richtlijn voor zorgvastgoed

Zo heeft Thoen een richtlijn ontwikkeld, die gebruikt kan worden in de ontwerpfase voor een nieuw ziekenhuis. “Deze richtlijn kan ook goed gebruikt worden bij de renovatie van ziekenhuizen”, vertelt Dennis Faas, consultant building physics bij Deerns. “Het geeft aan waarop we moeten letten, zoals: is er voldoende geluidsabsorptie, leveren de apparaten niet te veel geluid, enzovoorts.

Behalve Thoen won ook Bedrijfseconomie-student Fleur van der Hilst de Hogeschool Rotterdam Bachelor Award met haar scriptie ‘De Rotterdamse Zaak’. Zij namen ieder een cheque ter waarde van € 3.000 in ontvangst. Deze hogeschool kent elk jaar prijzen toe aan studenten die een bijzondere prestatie leveren.

Duurzaam Gebouwd Seminars Zorgvastgoed

Net als de afgelopen week besteedt Duurzaam Gebouwd ook deze week aandacht aan de zorgsector. Dit gebeurt aan de hand van Duurzaam Gebouwd Seminars Zorgvastgoed, die dinsdag in Haarlem en woensdag in Delft plaatsvinden.

Deel dit artikel

permalink