Architecten willen totaaloplossingen

Het afgelopen jaar is het aantal architecten dat een voorkeur geeft aan leveranciers van totaaloplossingen aanzienlijk gestegen. Dat blijkt uit de European Architectural Barometer kwartaal twee, een onderzoek onder 1600 architecten in acht Europese landen.

Steeds meer fabrikanten willen aan de wens van architecten voor totaaloplossingen te voldoen. Verder blijkt dat 29% van de fabrikanten nu al totaaloplossingen biedt, terwijl 23% dit overweegt te doen.

Grote stijging
In sommige landen is het aantal architecten dat fabrikanten met totaaloplossingen prefereert in één jaar tijd met meer dan 20 procent gestegen. Voorbeelden zijn het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Polen. Naar verwachting zal deze voorkeur de komende jaren alsmaar blijven groeien en is het dus aan fabrikanten om hierop in te spelen.

Bekijk de afbeelding op volledige grootte

De resultaten zijn terug te vinden in de European Architectural Barometer, een internationaal onderzoek onder 1.600 architecten in Europa. Arch-Vision voert het onderzoek vier keer per jaar uit in Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Nederland, België en Polen.

Deel dit artikel

permalink