Lancering ‘Kleur uw gemeente groen’

Donderdag 26 september heeft Ed Nijpels, voorzitter van de Borgingscommissie Energieakkoord, het startschot gegevens voor ‘Kleur uw gemeente groen’.

Dit programma ondersteunt gemeenten en regio’s om de uitrol van energiebesparing in de gebouwde omgeving te versnellen en te verankeren. “Met deze coalitie zorgen we voor een consistente en constructieve aanpak, gebaseerd op uitgebreide ervaring”, vindt Alex Ouwehand van de Natuur- en Milieufederaties. “Er zijn veel projecten met weinig continuïteit en samenhang, terwijl energiebesparing juist een zaak van lange adem en vergt consistent en consequent werken.”

Kansrijke aanpakken

Doelstelling van het ondersteuningsprogramma is om met gemeenten en regio’s kansrijke aanpakken op het gebied van de verduurzaming van bestaande woningen en andere gebouwen te ontwikkelen. Gericht op woningeigenaren, huurders en woningcorporaties en bedrijfs- en maatschappelijk vastgoed.

'Kleur uw gemeente groen' sluit aan bij het Energieakkoord en is een initiatief van Bouwend Nederland, UNETO-VNI, Rabobank, de Natuur- en Milieufederaties, Meer Met Minder, Energieke Regio, Bouwgarant en de Duurzame Energie Koepel. 

Foto: De betrokken van alle initiatiefnemers tijdens de lancering van Kleur uw Gemeente Groen. (foto: Fotografie Van der Kloet)

Deel dit artikel

permalink