Zonnepanelen te koop bij Ikea

In Nederland gaat Ikea complete systemen voor zonne-energie aanbieden.

Dit heeft Peter Agnefjäll, voorzitter en CEO van de Ikea Group, bekendgemaakt. “We weten dat veel Ikea-klanten minder energie willen verbruiken om zo bij te dragen aan een duurzamer leven thuis. We weten ook dat geld- en tijdgebrek hierbij vaak een belemmering zijn. Daarom hebben we besloten om meer betaalbare en praktische oplossingen aan te bieden voor zo veel mogelijk mensen.”

Ikea Haarlem als eerst

Tussen eind oktober en de zomer van 2015 wordt het aanbod gefaseerd geïntroduceerd in de Nederlandse Ikea-winkels. De Ikea-vestiging in Haarlem is op 28 oktober als eerst aan de beurt. Het aanbod bestaat uit complete systemen, inclusief advisering, installatie, online monitoring van het rendement en garantie.

Deze maand heeft het woonwarenhuis een succesvolle start gemaakt in Groot-Brittannië. Hiervoor werkt het woonwarenhuis samen met het energiebedrijf Hanergy.

Recyclebare grondstoffen of biomaterialen

Overigens deelde Agnefjäll ook mee dat per 2020 alle kunststof in Ikea-producten voor 100% gemaakt moet zijn uit gerecyclede grondstoffen of biomaterialen. “Ons doel is om uitsluitend gebruik te maken van hernieuwbare energie. Al het hout en katoen dat we gebruiken, moet eveneens volledig afkomstig zijn van duurzame bronnen.”

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Haarlem, Noord-Holland