Naar energieneutrale utiliteitsbouw in 1 middag

In 1 middag wordt duidelijk hoe energiezuinige en energieneutrale utiliteitsbouw gerealiseerd kan worden. De nadruk ligt op het bouwtechnisch ontwerpen van de buitenschil van o.a. kantoren en scholen aan de hand van de SBR-Referentiedetails Utiliteitsbouw Staal.

De Europese Unie streeft naar een duurzamere samenleving. Om die reden zijn de doelen van de Energy Performance of Buildings Directive (EPBD) aangescherpt. Een van de doelstellingen is, dat alle nieuwbouw in 2020 voldoet aan de eis ‘nearly zero energy’. Dit houdt in dat deze gebouwen zo energiezuinig zijn, dat bijna geen energie hoeft te worden toegevoegd voor verwarming en koeling. De geringe hoeveelheid energie die mogelijk toch nodig is, moet afkomstig zijn van duurzame, vernieuwbare energiebronnen zoals wind en zon.

Leer in 1 middag hoe u energiezuinige en energieneutrale utiliteitsbouw kunt realiseren. De nadruk ligt op het bouwtechnisch ontwerpen van de buitenschil van o.a. kantoren en scholen aan de hand van de SBR-Referentiedetails Utiliteitsbouw Staal. Ook de installatietechniek komt aan de orde.

Bestemd voor

Architecten, bouwkundigen, bouwkundige tekenaars, aannemers, werkvoorbereiders, docenten, medewerkers controlerende instanties en staalconstructiebedrijven

Programma

Vanaf 12:30 uur ontvangst met een broodjeslunch.

Docent

drs.ing. H.M. Nieman, Nieman Consultancy

Meer cursussen

Aan de rechterzijde op deze website (cursusaanbod) vindt u meer cursussen en workshops, waaronder een BIM-introductie voor managers en een Workshop: ESCo’s en Energieprestatiecontracten. In het kader van energieneutrale bouw kunt u zich tevens inschrijven voor een cursus ‘Naar energieneutrale woningbouw

Deel dit artikel

permalink