Beloning gebruik cradle-to-cradleproducten

De nieuwe versie van BREEAM-NL beloont het gebruik van cradle-to-cradle-­gecertificeerde producten.

Dit is een belangrijke stap in de erkenning dat circulaire bouwmaterialen een rol van grote betekenis gaan spelen in de duurzame bouwsector. Voor het eerst worden producten met dit certificaat namelijk opgenomen in een landelijke kwaliteitsstandaard voor gebouwen.

Erkenning van cradle-to-cradle-certificaat

Het Cradle to Cradle Products Innovation Instituut ziet deze ontwikkeling als de erkenning van cradle-to-cradle als een waardevol certificaat in de bouwsector. “Dat toonaangevende kwaliteitsstandaarden in de bouwsector het gebruik van cradle-to-cradle-gecertificeerde producten belonen, bewijst dat het cradle-to-cradle-concept een van de meest invloedrijke methodes voor innovatief productgebruik is”, zegt Roy Vercoulen, vice-president van het instituut. “We hopen dat deze ontwikkeling bedrijven aanmoedigt om hun producten te certificeren.”

Populairste duurzaamheidskenmerk

De Dutch Green Building Concil heeft BREEAM-NL 2014v1.0 op 8 september gelanceerd. BREEAM is Nederlands meest gebruikte duurzaamheidskenmerk voor nieuwe gebouwen. Deze nieuwe versie vervangt die van 2011.

Deel dit artikel

permalink