ESCo’s en energieprestatiecontracten

Nieuwe vormen van energiebesparing en duurzame energie worden technisch en economisch aantrekkelijk. Via een ESCo kunnen energiebesparingen worden gerealiseerd, zonder hiervoor zelf investeringen te doen. Daarvoor moeten goede afspraken in een energiebesparingscontract worden gemaakt.

De energiemarkt verandert. Veel nieuwe leveranciers bieden energie aan op een nieuwe manier. Nieuwe vormen van energiebesparing en duurzame energie worden technisch en economisch aantrekkelijk. Via een ESCo en met een energieprestatiecontract kunnen energiebesparingen worden gerealiseerd zonder zelf de investeringen daarvoor te moeten doen. De ESCo biedt de mogelijkheid de energiebesparing uit te besteden, maar daarvoor moeten goede afspraken in een energiebesparingscontract worden gemaakt. Een ESCo kan zowel in de situatie eigenaar/gebruiker als belegger/huurder(s) worden toegepast, omdat investeringen en besparingen direct gekoppeld worden.

Energiediensten uitbesteden

Uitbesteden van energiediensten is in opkomst. ESCo’s leveren specialistische kennis en zorgen voor de juiste schaalgrootte waarop de meest rendabele energiesystemen worden ontwikkeld en gefinancierd. Aanleg, kwaliteitsbewaking, onderhoud en exploitatie zijn daarbij in 1 hand. Een gespecialiseerde leverancier van energiediensten kan helpen om op energiegebied een maximaal resultaat te boeken.

Infrastructuur en installaties

Vastgoedbeleggers, woningcorporaties en beheerders van gebouwen hoeven niet zelf te investeren in gespecialiseerde kennis en kostbare installaties. De leverancier zorgt voor infrastructuur en installaties. De ESCo levert het totale pakket van inkoop, distributie, omzetting en levering van warmte, koude, elektriciteit en aardgas. De ESCo kan ook zorgen voor financiering, beheer, onderhoud en klantenservice.

Programma

De workshop bestaat uit 1 dagdeel en geeft antwoord op de volgende vragen van commercieel vastgoedprofessionals:

Docenten

Voor wie?

Voor: projectontwikkelaars, medewerkers van woningcorporaties, vastgoedbeleggers en vastgoedmanagers en vastgoed makelaars. De workshop is ook zeer geschikt voor medewerkers van gemeenten, verenigingen van woningeigenaren (VVE’s) en exploitanten van bedrijventerreinen.

Meer cursussen

Behalve de workshop 'ESCo's en Energieprestatiecontracten' biedt Duurzaam Gebouwd meer workshops en cursussen aan. Deze kunt u vinden aan de rechterzijde op deze website onder de kop 'Cursusaanbod', waaronder BIM-introductie voor managers en Naar energieneutrale woningbouw’.

 

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Instituut voor Vastgoed & Duurzaamheid