Binnenklimaat scholen besproken tijdens bijeenkomst bouwkeet

Tijdens een bijeenkomst in een Bouwkeet van Bouwend Nederland werd het slechte binnenklimaat van scholen besproken. De problemen op dit gebied zijn volgens Rinda den Besten, voorzitter van de PO-Raad en oud-wethouder in Utrecht ‘heel groot’.

Van de 7500 basisscholen heeft 80 procent een slecht binnenklimaat. “De gemiddelde leeftijd van de scholen is 40 jaar, heel hoog dus. Ik ben er een voorstander van dat renovatie wordt opgenomen in de wet. Gemeenten voelen hier niets voor, omdat dit mogelijk geld gaat kosten, maar renovatie kan juist geld besparen. Er liggen hier juist kansen”, zegt Den Besten.

Green Deal

Voor de verduurzaming van een aantal school wordt een Green Deal voorbereid. "Een goed binnenklimaat heeft te maken met duurzaamheid. Het is in het belang van de 1,5 miljoen leerlingen in het basisonderwijs om hier iets aan te doen." Meindert Smallenbroek ging in op deze Green Deal, die onder meer door zijn ministerie wordt voorbereid en stemt in met Den Besten. “Er valt veel te doen aan het binnenklimaat.”

Miljoenen euro’s

Als per 1 januari het buitenonderhoud wordt overgeheveld naar de schoolbesturen, biedt dit kansen. “Er is een bedrag van 158 miljoen euro mee gemoeid”, weet Den Besten, “dus dat is interessant.”

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Bouwend Nederland