Bögl wint Solar Tours Trofee

Thomas Bögl van LIAG architecten heeft de Solar Tours Trofee 2014 gewonnen.

Volgens de jury is het nieuwe gebouw van de Hogeschool Arnhem Nijmegen, het zogeheten I/O-gebouw, een project dat qua ambitieniveau in deze tijd past. “Het overzichtelijke en open gebouw behoort tot de duurzaamste onderwijsgebouwen van Nederland. Duurzaamheid komt in alle niveaus tot uiting: waterverbruik, materiaalgebruik, luchtkwaliteit, akoestiek, visueel comfort en verlichting.”

Zonnepanelen, ook voor andere campusgebouwen

Daarnaast voorziet het energiezuinige gebouw volledig in zijn energiebehoefte. “De zonnepanelen op het dak wekken zo veel energie op, dat dit ook ten gunste komt van andere gebouwen op de campus. In het glazen dak van het atrium zijn pv-panelen geïntegreerd in het kader van zonwering.”

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en SEAC (Solar Energy Application Centre) hebben deze prijs voor het 2e jaar uitgereikt. De Solar Tours Trofee stimuleert dat Nederland blijft leren van de als beste gekozen zonne-energieprojecten in 2014. Solar Tours zijn jaarlijks reizende congressen door en voor het bedrijfsleven, waar deelnemers samen met gelijkgestemden nieuwe ideeën opdoen, kennis uitwisselen, enthousiasme delen en zonne-energieprojecten in de praktijk ervaren.

Duurzame Scholen

Bent u benieuwd naar dit I/O-gebouw? Vandaag, op de Dag van de Duurzaamheid, vindt hier Duurzaam Gebouwd Op Locatie plaats met als thema 'Duurzame Scholen'. Bögl geldt hierbij als een van de sprekers.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl)