Meer dan 10 projecten strijden om Award Duurzame Architectuur

Er zijn meer dan tien projecten ingediend voor de vierde Award Duurzame Architectuur, die zal worden uitgereikt tijdens het congres Green Buildings op donderdag 30 oktober in Apeldoorn. De award gaat naar een gerenoveerd utiliteitsgebouw waar een relatief grote verbetering van de duurzaamheid is bereikt.

Doelstelling van de Award Duurzame Architectuur is om bekendheid te geven aan succesvolle projecten en kennis te delen over de verduurzaming van huisvesting. Daarnaast is de award in het leven geroepen om de verduurzaming van bestaande gebouwen te stimuleren.

Op 30 oktober aanstaande maakt een jury bekend welk project als winnaar uit de strijd komt. De jury bestaat uit:

De jury kiest een winnaar uit meer dan tien projecten die zijn ingediend. Het gaat om gerenoveerde utiliteitsgebouwen die in 2012, 2013 of 2014 in gebruik zijn genomen.

Congres Green Buildings 2014

Building Holland, platform voor het Nieuwe Bouwen, en Corporate Facility Partners (CFP) tekenen voor de organisatie van het congres Green Buildings 2014. Het congres staat in het teken van ‘Circulaire Gebouwen’ en vindt op 30 oktober plaats in De St@art in Apeldoorn. Tijdens Green Buildings 2014 gaan diverse prominente sprekers in op de circulaire economie, de context van duurzaamheid en wat circulaire principes kunnen betekenen voor gebouwen.

Winnaar 2013

Vorig jaar won Gemeentehuis Brummen de Award Duurzame Architectuur tijdens het congres Green Buildings 2013. Over het gemeentehuis publiceerden we een artikel met daarin verslaglegging van een rondetafelgesprek. Hieraan namen onder andere Thomas Rau, architecten Rau en Eef van Ooijen, gemeente Brummen, deel.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Apeldoorn, Gelderland